fbpx

De-ale Pensiunii

  No posts were found.

Explorează împrejurimile 

Muntele Semenic și zona din împrejurimi oferă multe oportunități de a intreprinde activități de toate felurile. De-a lungul lacului Gozna se află patru pontoane pentru plajă și înot, toate dotate cu echipamente pentru practicarea sporturilor nautice. Pentru iubitorii de canotaj, oglinda apei lacului, ocrotită de vânt, dă șansa tuturor de a se lua la întrecere sau de a naviga superbul lac.

De asemenea, recent au fost inaugurate două pârtii de schi perfecte pentru iubitorii acestui sport. Pârtia “Casa Baraj” are 800 de metri lungime, dispune de tunuri de zăpadă și nocturnă, iar pârtia “Semenic-Văliug” are 5800 de metri lungime.

 Astfel, după o tură intensă de schiat, puteți veni direct înapoi la restaurantul nostru pentru a mânca o porție de bunătăți, iar după vă puteți odihni în patul confortabil din camera dumneavoastră.

O altă atracție turistică spectaculoasă a acestei zone este Gărâna, care se află la doar 12 km de Gasthof Tirol. Acesta este un sat turistic din Banatul Montan cu un renume mare pentru iubitorii de jazz, folk și rock. Satul a devenit cunoscut îndeosebi pentru Festivalul Internațional de Jazz.

 • Traseul Cuptoare – Semenic – Văliug: De-a lungul acestui traseu veți vedea Avenul Poiana Gropii, culmea Certej, Lacul Gozna și stațiunea Crivaia. Lungimea traseului este de 24 km, iar timpul parcurgerii lui este de aproximativ 6 ore. Dificultatea este medie, fiind un traseu ce poate fi traversat de oricine, însă unele poteci pot fi deteriorate de exploatările forestiere. Este recomandat să te hidratezi bine și să ai mâncare la pachet datorită distanței și timpului petrecut pe drum.

 

 • Traseul Văliug – Semenic – Gărâna : Pe acest minunat traseu puteți admira împrejurimile pensiunii în toată splendoarea lor. Distanța este de 15 km, iar drumeția aceasta durează aproximativ 5 ore.  Este un traseu de dificultate medie, pe care îl poți face împreună cu familia și prietenii. Gărâna este foarte cunoscută datorită peisajului pitoresc și a festivalului de jazz ce are loc în fiecare vară. Este recomandat să îți iei apă și mâncare la tine și să fii bine echipat în timpul iernii.

 

 • Traseul Peștera Comarnic – Stațiunea Semenic – Văliug: Comarnic este cea mai frumoasă și veche peșteră din întreg Banatul. Pe acest traseu veți putea vizita Poiana Beții, Vila Klaus, păstrăvăria de pe Valea Berzeviței și Stațiunea Crivaia. Distanța este de aproximativ 25 km și poate fi parcurs în jur de 6 ore. Crucea albastră este marcajul acestui traseu, iar dificultatea este medie spre grea, în special pe timp de iarnă, când este recomandat să purtați echipament adecvat.
 • Traseul Trei Ape – Gărâna – Văliug: O excelentă alegere pentru a parcurge un traseu pe bicicletă. Distanța este de 18 km, așadar îți recomandăm să ai o sticla de apă la îndemână pentru hidratare. Lacul Trei Ape este cel mai înalt lac de acumulare din masivul Semenic și este considerat un loc de poveste în orice anotimp. Numele provine de la cele trei pârâie ce se revarsă aici: Brebu, Grădiște și Semenic.  Vei petrece întreg drumul pe șosea, așa că va trebui să fii foarte atent la mașini pentru a evita accidentele.

 

 • Traseul Văliug – Vârful Semenic: Acesta este un traseu de înaltă dificultate, unde vei fi nevoit să depui mult efort. Pentru a ajunge de la noi către Vârful Semenic, poți parcurge un traseu de 15 km cu bicicleta, pe șosea. Având în vedere distanța pe care va trebui să urci, îți recomandăm să îți iei mâncare și apă. Odată ajung în vârf, vei putea admira împrejurimile în toată splendoarea acestora, datorită altitudinii de 1447 de metri. La întoarcere, ai opțiunea de a scurta drumul cu 5 km pe un traseu de pădure, însă va trebui să fii atent la coborârile abrupte.

 

 • Traseul Reșița – Văliug: Acest traseu poate fi parcurs cu bicicleta sau mașina, iar distanța este de 27 km. De-a lungul traseului vei putea admira peisajul superb și lacul ce se întinde pe întreaga distanță a acestuia. Dificultatea traseului este medie datorită distanței și a serpentinelor. Îți recomandăm, astfel, să iei mâncare și apă la tine pentru a te menține hidratat. Odată scăpat de agitația orașului, vei simți cum devine aerul din ce în ce mai curat.

 

 • Traseul Lacul Gozna – Gărâna – Lacul Breazova: De-a lungul acestui traseu veți vedea Semenicul, Gărâna și Vârful Cuca, precum și alte obiective mai puțin cunoscute însă la fel de minunate. Înainte de coborârea către Coșava Apelor schimbăm direcția spre Nord și suntem deja pe coasta Semenicului. Traversăm prin minunata poiană Aliberg, trecem de aceasta și de Semenic în întregime, iar apoi mergem spre Gărâna. Traversăm renumitul sat, urcăm spre dealurile ce-l înconjoară și mergem spre Vf. Cuca, ce oferă o priveliște minunată. De aici, mergem spre Lacul Breazova, unul dintre cele mai minunate din această zonă.

 

 • Traseul Lacul Gozna – Coșava – Semenic: Traseul începe cu o urcare inițial ușoară, urmată de o ascensiune accentuată prin păduri bătrâne și poieni luminoase până la cantonul forestier Coșava Apelor. Aici se află tunelurile ce transportă apa din bazinul râului Nera spre cel al Bârzavei, o adevărată măiestrie a hidrologilor de acum 150 de ani. De aici continuăm spre platoul Semenicului, la 1400 m altitudine și putem coborî prin pădurile bogate pentru a ajunge înapoi la lacul Gozna.

 

 • Traseul Lacul Gozna – Poiana Bichi – Lacul Breazova: Traseul acesta este excelent pentru cei ce caută o adevărată aventură în ciclism, purtându-te pe drumuri forestiere, coborâri în forță și urcări provocatoare. Traseul trece prin culmea Certej și pe valea Bârzavei, pe lângă lacurile Gozna, Secu și Breazova, locuri superbe de relaxare. Un peisaj pe cât de solicitant, pe atât de pitoresc, traseul acesta este unul perfect pentru cicliștii înrăiți.
 • Pârtia Semenic-Văliug: Pârtia aceasta te va ghida din Vârful Semenic până în apropiere de cabana noastră. Altitudinea de plecare este de 1450 de metri și este una din cele mai lungi pârtii din întreaga țară. Nivelul de dificultate este mediu, iar începătorii ar trebui să evite această pantă deoarece nu este încă omologată, așadar vei schia pe proprie răspundere. Îți recomandăm să fii bine îmbrăcat și echipat.

 

 • Pârtia Casa Baraj: Această pârtie are un grad mediu de dificultate și se întinde pe aproximativ 500 de metri. Altitudinea de plecare este 1400 de metri, înclinația de 23% și o diferență de nivel de 101 metri. Din fericire, lățimea este destul de mare, și anume 60 de metri. Altitudinea de sosire este de 1299 de metri.Pârtia este deservită de teleski monopost, este dotată cu nocturnă  și are capacitatea de 800-1000 de persoane.

 

 • Pârtia Uriașul: Aceasta este o pârtie cu nivel scăzut de dificultate și o lungime de 1200 de metri. Altitudinea de plecare este de 1435 de metri cu un ușor grad de înclinație de 17% și o diferență de nivel de 248 de metri. Lățimea pârtiei este de 70 de metri, iar altitudinea la sosire este de 1187 de metri. Aceasta este cea mai lungă pârtie omologată din Semenic și este dotată cu teleski monopost ce poate transporta 800 de persoane pe oră.